Sidebar

kedd, 23 május 2017 19:44

Van egy dollárod .Mit vehetsz rajta a világ különböző pontjain?

Rate this item
(0 votes)

Hol lakhatsz jól ennyiből és hol tankolhatod tele az autódat? Válaszok a cikkben!
Talán még bele sem gondoltál soha abba, hogy egy dollárért (ami most kb. 280 Ft) a világ különböző pontjain nem csak egy korty pálinkát kaphatsz, mint itthon, hanem ennél sokkal komolyabb dolgokat is. Meg fogsz lepődni, ha megnézed ezt az összeállítást!

Vietnam

1q ba5dc


Az ázsiai országban sokféleképpen elköltheted a dollárodat: vehetsz ilyen csinos kis szalmakalapot, esetleg egy pici tégelyt kobraméreggel szuvenír gyanánt. Ha szórakozni vágynál, egy délelőtti bowlingparty vagy egy fél órás karaoke pont beleférne a keretbe.

 

Franciaország

2q 1035e


Nem ilyen bőkezűek a franciák: egy dollár szűkösen elég egy szupermarketben (véletlenül sem étteremben) vásárolt, palackozott ásványvízre.

 

Olaszország

3q 6c0d7


Most kapaszkodj meg: kicsivel több, mint egy dollárért (egy euróért) HÁZAT vehetsz Szicília, Liguria, Piamonte vagy Abruzzo térségében! A helyi önkormányzatok így próbálják meg az egyre néptelenebb falvakat újra megtölteni élettel. Nyilván, a házikókra ráfér a felújítás, dehát akkor is... nem ásványvíz, ház!

 

Belgium

4q b0a99


Hallottuk már, hogy a belga életszínvonal a világ egyik legjobbja. Na de, ha egy dollárért csak egy fél adagot tudsz venni egy ehhez hasonló gofriból, akkor nem sajnálom tőlük a magas fizetéseket!

 

Kambodzsa

5q 66d9f


Egy dollárért ebben az országban vehetsz két gyönyörűen meghámozott mangót, vagy egy pohár friss gyümölcslevet két adag sült banánnal.

 

Csehország

6q 0eb3e


Ha mangólé helyett a malátalé dobogtatja meg a szívedet, menj Prágába, ahol helyi sörökből akár négy üveggel is vásárolhatsz a Tesco-ban. Esetleg két üveg sör és egy adag sült krumpli jöhet még szóba ennyiért.

 

Japán

7q bff3f


A szigetország nem túl bőkezű: egy adag ízesítés nélküli gyors metéltet vásárolhatsz az utcai árusoktól ennyi pénzért.

 

Magyarország

8q 416e4


Nálunk egy korty pálinkát megúszhatsz egy dollárból, ha lepukkant italozót keresel erre a célra. Elit helyeken nyugodtan készítsd elő a háromszorosát.

 

Venezuela

9q 11b25


Tankold tele az autódat, mindössze egy dollárért! Venezuela a világ legolcsóbb benzinjével rendelkezik, gazdag kőolaj készletének köszönhetően. Ha autód nincs, ennyiért vehetsz négy jegyet a caracasi (fővárosi) tömegközlekedésre.

 

India

10q 4f279


Ezt a gyönyörű, rizzsel, szószokkal és joghurttal megrakott tálcát nyerheted meg egy dollárért, ha India valamelyik eldugott szegletébe látogatsz. A nagyobb városokban sem lehet panasz az étel árakra: ugyanennyiért kaphatsz zöldségpürét csicseriborsóval és masala teát tejjel.


Nos, melyik országban költenéd el legszívesebben az egy dollárodat?

Additional Info

Read 1570 times

Ajánló

Ez a videó egy perc alatt megtanít parkolni. Bárkit.

Te is utálod a párhuzamos parkolást? Téged se tanítottak meg rendesen? Sokan vagyunk…

Az 5 legerősebb nő a horoszkóp szerint! Te is köztük vagy szerinted?

Ez az öt csillagjegy a legerősebb a nők között. Nem kőbe vésett szentírás, de mint minden…

ROBBANÁS AZ ÉJJEL-NAPPAL BUDAPESTBEN (SOKKOLÓ VIDEÓ)

Nagy veszélyben voltak. Sokkoló volt az Éjjel-Nappal Budapest tegnapi adása. Míg Simon…

Borzasztó, hogy ezek a férgek bennünk élnek. De van megoldás!

Borzasztó dolog, hogy amitől nagyon sok ember undorodik az milyen közel is van hozzánk.…

Nemsokára itt a nyár: így előzheti meg Ön is a napallergiát!

A napallergia kellemetlen tüneteit akár az ablakon beszűrődő fény is kiválthatja.…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!