Sidebar

kedd, 02 május 2017 20:41

A vendég rossz véleményt írt az étteremről, erre a tulajdonos olyan választ ír amit soha nem fog elfelejteni

Rate this item
(0 votes)

Tudjuk, hogy mindig a vendégnek van igaza, vagy legalább is ezt szoktuk mondani. Még akkor is így van ez, ha a vendégnek nincs igaza. Egy angliai étterem vezetője pontosan erre szerette volna emlékeztetni egyik vendégét.

Hannah C. Angliában, Yorkshire-ben lakik és éppen barátaival egy étteremben evett, de nem volt megelégedve a kiszolgálással. Annyira rossznak találta a kiszolgálást, hogy a Tripadvisor-on egy negatív kommentet írt.

Így írta le a Benett’s Café és Biszto-ban tett látogatását.

“Ez a hely igazán szörnyű! A barátaimmal ültem ide be egy délutáni teára. Egy pohár forró vizet rendeltem egy szelet citrommal, amit nem ugyanakkor hoztak ki, amikor a barátaim teáját és a süteményeket. 770 ft-ot fizettem egy pohár forró vízért és egy szelet citromért.

Mikor megkérdeztem a felszolgálót, miért kellett ilyen sokat fizetnem egy pohár forró vízért elég komorul ezt válaszolta: Tudja mennyibe kerül egy citrom? Biztos, hogy nem 770 ft-ba, mondtam én.

Aztán elég egyértelműen elmondta nekem, hogy a „teáskanna” (amit rendeltem), az is annyiba kerül, mint a citrom. Csak hogy megmutassam, mennyire nevetséges ez: a barátom rendelt egy szelet csoki tortát ami 735 ft volt.

Ez egy szörnyű hely, ahová soha nem fogok visszajönni! Az a neveletlen pincér pedig, aki kiszolgált, őt ki kell rúgni! Biztos, hogy a barátaimnak és a családomnak sem fogom javasolni, hogy ide jöjjenek.


Our flowers have had a beautiful summer! #cafe #bistro #flowers

Közzétette: Bennett's Cafe & Bistro – 2016. augusztus 30.


Maga az étteremvezető látta ezt a bejegyzést először és ahelyett, hogy elnézést kért volna, úgy döntött, hogy elmagyarázza a helyzetet.

A vezető elmagyarázta, miért kerül ennyibe egy csésze forró víz az éttermében, és ezt írta válaszként:


A relaxed, friendly, homely interior - perfect for grabbing an afternoon tea and a scone with clotted cream and jam after a hard days shopping!

Közzétette: Bennett's Cafe & Bistro – 2013. október 28.


“Nagyon sajnálom, hogy becsapottnak érzi magát. Most el fogom mondani, miért nincs ez így. Ön bejött a kávézóba, a pincér köszönt, odakísérte Önt az asztalhoz, odaadta Önnek az étlapot, várt egy kicsit és felvette a rendelést.

A rendelést beírta a kasszába, elővett egy teáskannát, egy csészét és egy kanalat és bevitte azt a konyhába. Ott kiválasztott egy kést, elővett egy citromot és egy vágódeszkát és levágott egy szeret citromot. A citromszeletet a kistányérra tette, utána megtöltötte a teáskannát forró vízzel, mindent tálcára tett és kivitte az Ön asztalához.

Miután Ön készen volt, elkészítette Önnek a számlát, elintézte a hitelkártyás fizetést, elpakolt Ön után. Bevitte a konyhába a csészét, a teáskannát, a kanalat, mindent elmosott, a kést is és a vágódeszkát is.

Utána visszament az asztalhoz, letörölte az, mindent a helyére rakott, odakészített egy új étlapot. Ez a pincérnek kb. 2-3 percébe telik.

Az étteremnek vannak átlagos költségei is, mint a bérleti díj, adók, elektromos áram. 10500 Ft-ot fizetek minden óráért amikor nyitva vagyunk. Én egy normális fizetést adok az itt dolgozó pincéreknek. Ha kiszámoljuk a fizetést, a juttatásokat, a szabadság költségét, akkor egy pincér óránként nekem 5250 Ft-ba kerül.

Ez azt jelenti, hogy óránként 15750 Ft-ba kerül nekem a pincér. Ez percenként 262 Ft –ot jelent. Tehát ha egy pincér Önt 3 percig kiszolgálja, akkor az 786 Ft lesz. Az állam erre 20 % adót számol fel. Tehát egy teáskanna forró víz 786 és 942 Ft között lesz, attól függetlenül, hogy felhasználta-e a zacskós teát ami nekem 70 Ft darabja vagy a citromot, ami nekem 175 Ft darabja.

A beszállítóimat is ki kell fizetnem. Igen úgy tűnhet, hogy egy csésze tea mit nálam fogyaszt az drágább annál, mint amit otthon készít, de ez a kemény valóság.

Igazából az üzlet az, ami pénzbe kerül és nem a hozzávalók. Valószínű, hogy a tiszteletlenség amit Ön érzett az azért volt mert a pincér az Ön tiszteletlenségére válaszolt. Ön azt gondolta, hogy az éttermünket használja és ingyen kapja a szolgáltatást.”


Tonight is the last night with our current menu before we close for annual holidays reopening on Friday 14th October...

Közzétette: Bennett's Cafe & Bistro – 2016. szeptember 24.


Mi a véleményed erről a válaszról? Oszd meg velünk véleményedet !

Additional Info

Read 1476 times

Ajánló

Így még biztosan nem láttad! Így néz ki Conchita Wurst eredetileg, férfi testben…

Thomas Neuwirth művésznevén Conchita Wurst osztrák énekes, Ő képviselte Ausztriát a…

Hegekre művészi tetkók

Ingyen tetoválásokat készít családon belüli erőszak és depresszió okozta sérülések…

8 cipő trükk,amiket ismerned kell!

Ha ezeket az egyszerű, és praktikus módszereket kipróbálod pénzt, és időt takaríthatsz…

Ámulatba ejtő rajz, ahol a Rubik kocka életre kel! Ez nem mindennapi a látvány !

Úgy tűnik a Rubik kocka mindent hódít. Hisz már olyan rajzokat is készítenek ahol szó…

CSAK NAPI 2 PERC EDZÉS A LAPOS HASÉRT!

A Pilates tornagyakorlatok 5 fajtája egyre elterjedtebb napjainkban, sok helyen a…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!