Sidebar

vasárnap, 07 május 2017 16:55

12 rejtélyes jelenség, amelyeket a Google Maps segítségével sikerült felfedezni

Rate this item
(0 votes)

Megmagyarázhatatlan dolgok mindig is voltak, vannak és lesznek is. A Google Maps műholdas térképszolgáltatás elindulása azonban egy merőben új táptalaj t biztosított a különféle internetes rejtélyek számára, melyek közül az idők során kimagaslott néhány, mely valóban érdekesebbnek bizonyult az átlagnál.

A Google Maps 2005-ös év végi indulása óta pedig kétségtelen, hogy az alábbi 12 rejtélyes jelenségnek sikerült eddig a legnagyobb port kavarnia a térkép szolgáltatás által készített felvételek körül...


1. Indián fej a földben

n1 afd4f

 

2006. novemberében egy kanadai lakos, Lynn Hickox lett figyelmes az Alberta tartományban található különös képződményre a földben, miközben épp az otthona körüli környéket vette szemügyre a Google Maps-en. A földben egy furcsa, indián fejet vélt látni, fülhallgatóval a fülében. A könnyebb észrevehetőség érdekében megpróbáltuk kiemelni kicsit az adott területet.

 

2. ,,Véres” tó, Irakban

n2 14aec

 

2007-ben az iraki Sadr város szívében sikerült lencsevégre kapnia a Google műholdjának ezt a képen látható vér vörös színű tavat. Sok spekuláció látott napvilágot vele kapcsolatban, egyes feltételezések szerint a közelben található vágóhíd okozta a tó elszíneződését, mások szerint a beleöntött veszélyes vegyi anyagok, de hivatalos és elfogadott magyarázat nincs a pontos okát illetően. A tó színe egyébként ma már újra a régi, és úgy néz ki, mint bármelyik másik tó a világon.

 

3. Szív alakú sziget

n3 99c42

 

A horvátországi Galešnjak-szigetet – pontosabban annak jellegzetes formáját – szintén a Google Maps segítségével sikerült felfedezni 2009-ben. Az aprócska (akkor még lakatlan) sziget azóta valóságos zarándokhely lett a szerelmes párok számára, és egészen messzi földről utaznak ide az életre szóló romantikus élményért cserébe.

 

4. Ujjlenyomat-alakú labirintus

n4 14b68

 

Az angliai Brighton város egyik parkjában található ez a mészkőből épített ujjlenyomat-alakú labirintus, melyet Chris Drury művész készített, még 2006-ban.

 

5. ,,Gyilkosság” egy hollandiai tavon

n5 77141

 

2009-ben a Reddit.com weboldalon robbant a bomba, mely szerint a hollandiai Almere város taváról készült Google Maps műholdfelvételen egy gyilkosságot sikerült megörökíteni. Szó mi szó, a műholdkép rendkívül árulkodó és összetéveszthetetlen volt, valóban úgy nézett ki, mintha valakik egy véres holttestet vonszolnának a stég végére, hogy aztán a tóba dobva megszabadulhassanak tőle. Az eset olyan nagy port kavart, hogy a holland rendőrség búvárokkal és helyszínelőkkel együtt térképezte fel a környéket, ám nem találtak sem vérre utaló nyomot, sem emberi maradványokat a tóban.

Mivel azonban ez az ,,expedíció” hónapokkal a kép készülte után történt, többen úgy vélik, hogy az eső, illetve a tóban található halak már eltüntették a nyomokat, míg mások azzal magyarázzák a rejtélyt, hogy nem is véres hulla látható a képen, pusztán valami vizes dolog (pl. horgászszák) ami a stég furcsa színének köszönhetően látszik úgy, mintha vér lenne. Az ügy mindenesetre a Google Maps-képek történetének egyik legnagyobb rejtélye.

 

6. Horogkereszt alakú épület az USA-ban

n6 02a5d

 

Bármilyen furcsa is, az amerikai haditengerészet tulajdonába tartozik az a különleges, horogkereszt alakú épület, melyet 2006-ban sikerült felfedezni a Google Maps műholdképei által. A haditengerészet állást is foglalt az ügyben, elmondásuk szerint pedig pusztán a véletlen szülte a különös alakzatot, ráadásul bennük is csak akkor tudatosult a kínos megjelenés, amikor már nem lehetett változtatni az építmény formáján.

 

 7. Galambnak öltözött emberek

n7 824a3

 

A japán Musashino település unatkozó lakosai állnak az alábbi, 2013-ban felfedezett Google Street View fotó mögött, akik tudomást szereztek róla, hogy hamarosan a városukba érkezik a Google utcakép-készítő csapata, éppen ezért megragadták az alkalmat és úgy döntöttek, halhatatlanná teszik magukat a Google térkép szolgáltatásán keresztül. Az akció sikerült.

 

8. Fákkal borított hajó

n8 33e80

 

Az SS Ayrfield névre hallgató hajó még 1911-ben indult útnak az ausztráliai Parramatta folyón, és tette is a dolgát, ahogy azt kell, egészen 1972-ig. Ekkor azonban kikötni kényszerült Sydney partjainál, és soha többet el sem mozdult onnan. A több mint 40 éve egy helyben álló hajót pedig azóta természetesen a növényzet is alaposan benőtte, a Google Maps-en történt felfedezés következtében pedig valóságos világhírnévre tett szert, a fotósok messziről utaznak ide, hogy pár lélegzetelállító felvételt készíthessenek a helyiek közt csak ,,úszó erdő” néven ismert hajóról.

 

9. UFO romániában

n9 69dbe

 

Ez az első ránézésre valóban félelmetes, a sci-fi filmek űrhajóit idéző objektum a romániai Temesvártól nem messze található. Az egyébként is aktív UFO-hívők közt nem kellett hozzá sok, hogy azonnal farkast kiáltsanak, ám mint kiderült szó sincs űrhajóról, ez pusztán egy ma is álló – bár kétségkívül furcsa külsejű – víztorony az egykori magyar város szomszédságában.

 

10. Homokspirál a sivatagban

n10 80280

 

Ezt a különleges látványosságot, melyet gyakran sivatagi gabonakörként emelgetnek, a D.A.S.T. Arteam készítette el 1997-ben. A csoportot Danae Stratou (installációs művész), Alexandra Stratou (ipari formatervező és építész) és Stella Constantinides (építész) alapította 1995-ben. Közösen valósították meg a Desert Breath (Sivatagi Lélegzetet) névre keresztelt projektet, mely 178, spirálisan elhelyezkedő homokkúpból áll, melyből 89 kiemelkedik a sivatagból, a másik 89 pedig belesüpped a homokba.

 

11. Katonai repülőgéptemető

n11 eb464

 

A Davis–Monthan légibázis repülőgép-temetője sokáig teljesen titokban ,,szedte áldozatait”, mígnem 2006-ban a Google Maps-nek köszönhetően felfedte kilétét a külvilág előtt. Az amerikai Tucson város közelében található légibázison összesen több, mint 4400 katonai repülőgép található, ez szám pedig évről-évre körülbelül 400 darabbal bővül. A repülőgépeken kívül 40 leselejtezett űrhajó és űrexpedícióhoz használt jármű is található itt.

 

12. Lencsevégre kapott Loch Ness-i szörny

n12 bf19c

 

A Loch Ness-i szörny létezése évtizedek óta tartja lázban Skócia lakosságát, és habár számtalan fénykép látott már napvilágot, mely az állítólagos szörnyet ábrázolja, mégis sokan a Google Maps műholdja által készített képet tartják az eddigi leghitelesebb bizonyítéknak. A skóciai Ness-tóról készült műholdfotó 2009-ben látott napvilágot, és egy angol biztonsági őrnek tűnt fel a rajta látható két különös objektum, melyre valóban nehéz épeszű magyarázatot adni. A bal oldali, szemmel láthatóan a víz felszínén úszó objektumot tartják a Loch Nessi-szörny megkérdőjelezhetetlen bizonyítékának, ám a tőle jobbra található hatalmas, henger alakú víz alatti objektum is rendkívül különös, számos spekuláció született vele kapcsolatban is.

Additional Info

Read 4289 times

Ajánló

Már tíz éve ezért nem alszom egy ágyban a pasimmal egy ágyban

Mi jut eszedbe, ha azt hallod egy párról, hogy külön szobában alszanak? Valószínűleg az,…

Győrfi Pál kellemetlen helyzetbe került a Nagy Duett miatt!

Ugyanis a hirek szerint a Nagy Duett miatt mondott fel állásából Győrfi Pál. Mondhatni…

Ezt a frizura trükköt minden nőnek ismernie kell!

Egyre több nő dönt a rövid haj mellett, mert könnyebben kezelhető és jobban is érzik…

A te korodban mit csináltak a híres emberek ?

Nézd meg, a világ nagyjai mivel foglalatoskodtak, amikor annyi idősek voltak, mint te!…

Ez a 14 smink, még az ember életkedvét is elveszi

Oké, mi sem vagyunk szakértők, de azért mindennek van határa.Általában nem kell profi…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!