Sidebar

hétfő, 05 június 2017 11:38

Négy rossz szokásod biztos, hogy szakításhoz vezet-Változtass!

Rate this item
(0 votes)

Szeretnél boldog párkapcsolatban élni? Minden esélyed meglesz rá, ha elhagyod ezeket a borzalmas szokásokat

John Gottman, az amerikai pszichológus negyven éven át vizsgálta a romantikus kapcsolatok pszichológiáját.

Olyan összefüggéseket, viselkedésmintákat kutatott, amelyek egy kapcsolat megromlásához vezetnek. És nem csak keresett, hanem talált is! Ha ezeket a tüneteket észleled magadon, sürgősen változtass!

1. Lenézés

kl4 f219f

 


Tünetek: Egymás közt vagy nyilvánosan kigúnyolod, kineveted a másikat, gúnyos beceneveket használsz és nem veszed figyelembe a párod véleményét. Mindezzel azt sugallod, hogy alacsonyabb rendűnek tartod és nem becsülöd őt.

Megoldás: Képzeld magad a párod helyébe. Milyen érzés a lenézett személynek lenni? Sose űzz gúnyt a párodból, mindig emlékeztesd magad rá, hogy mennyire szereted őt!

 

2. Kritika

kl3 3c513


Tünetek: Minden apró kis hiba irritál, amit a párod elkövet. Ha középen nyomta meg a fogkrémes tubust, te már szaladsz hozzá reklamálni, ezt pedig megismétled még vagy tucatszor a nap folyamán. Végeredményben azt sugallod neki: “mindig mindent rosszul csinálsz”!

Megoldás: Még ha meg is jegyzel valamit, ami nem tetszik, ezt ne tedd agresszív hangnemben és ne adj hozzá a legutóbbi esethez még százat a régmúltból! Hidd el, kedvesen is meg lehet említeni a mulasztásokat, úgy, hogy ne erre legyen kihegyezve a nap.

 

3. Védekezés támadással

kl2 e3901

 


Tünetek: Úgy gondolod, elkövettél valami rosszat, de ahelyett, hogy ezt beismernéd, rátámadsz a párodra, hogy a végén őt hozd ki bűnösként a helyzetből. Ebben a felállásban gyakoriak a következő mondatok: “nem is nekem kellett volna megcsinálnom!”, “nem az én hibám!”, és így tovább. Mindez persze végnélküli vitába torkollik, amelyben mindkét fél kígyót-békát kiabál a másikra.

Megoldás: Vállald fel, ha hibázol és ott, abban a pillanatban kérj érte bocsánatot! Így nem görög előttetek a probléma, mint trágya a galacsinhajtó bogárral, sőt, a probléma végülis meg sem születik.

 

4. Konfliktuskerülés

kl1 a6cf2


Tünetek: Ha érzed, hogy vihar közeleg, bebújsz a csigaházadba. Nem reagálsz a kérdőre vonásra, úgy teszel, mintha nem hallanád a párodat, beletemetkezel az újságba vagy belebambulsz a tévébe, talán még a helyiséget is elhagyod. A legjobb, ami történhet, hogy a párod hangos nemtetszését fejezi ki ezzel a struccpolitikával kapcsolatban. A legrosszabb pedig, hogy sértve érzi magát, amiért a saját szerelme ennyire átnéz rajta és semmibe veszi a véleményét.

Megoldás: Semmiképp se menekülj el a konfliktus elől és ne is halmozd magadban a keserűséget! Ha most nem oldjátok meg a problémát, később úgyis újra előkerül, csak lehet, hogy sokkal nagyobbat robban.

Additional Info

Read 5381 times

Ajánló

Apja nem engedte, hogy levágassa a haját . Ám Ő úgy döntött ellenszegül

Coco Chanel azt mondta: “Ha egy nő megváltoztatja a haját, az életed is megváltozik” – és…

Kár lenne lemaradni róla! Az egyik leglátványosabb és legelképesztőbb világrekord!

Ha egy igazán eszméletlen jó világrekordot akartok látni, akkor itt a helyetek. Mert aki…

Még sohasem vágatták le a hajukat ,egy anya és 3 lánya ........

Kevés olyan népszerű, vagy kedvelt történet létezik, mint az “Aranyhaj”. Ki tudná…

Születési dátumod elárulja mennyire vagy nőies! Sok nőt meglepődik az eredményen

Születési dátumod segítségével bepillantást nyerhetsz azokba az ismétlődően megjelenő…

Minden nő erről álmodozik! Tökéletes frizura, egyetlen fésülködéssel!

A koránkelés már önmagában is gondot okoz, nem kellene erre még a készülődés fáradalmait…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!