Sidebar

szerda, 24 május 2017 16:04

6 rossz szokás, ami miatt még mindig szegény vagy!

Rate this item
(0 votes)

A szakértők megvizsgálták, hogy a szegény emberek milyen gyakori hibákat követtek el, aminek következtében állandóan pénzhiányban szenvedtek. Az általuk elvégzett kutatásban nem szerepeltek olyanok, akik jelentős vagyont örököltek, csak olyan embereket vizsgáltak, akik megdolgoztak a pénzükért.

A Brown University nemrég egy átfogó tanulmányt készített az emberek pénzügyi viselkedésével, életével kapcsolatosan. Az információk begyűjtése és feldolgozása 5 évbe telt. Összesen 50 ezer családot, tehát megközelítőleg 150 ezer ember pénzkezelési szokásait figyelték, kutatták.


1. Családi büdzsé
A kutatók megfigyelték, hogy a tehetős emberek 84 százaléka folyamatosan figyeli a kiadásait, hogy nehogy túlköltekezzen. Előre eldöntik, hogy mire mennyi pénzt hajlandók költeni. Esetükben sosem tevődik fel a kérdés: “Mire ment vajon el a pénzt?” Ők ugyanis tudják, hogy pontosan mire. A szegény emberek mindössze 20 százaléka követi nyomon a pénz áramlását, a kiadásokat, nem számítják ki, hogy mire mennyi pénz elég.

2. Tartalékok
A szegények mindössze 5 százaléka teszi félre a bevételei 10 százalékát egyik hónapról a másikra. Azért spórolnak ilyen kevesen, mert úgy gondolják, hogy az az összeg annyira kevés, hogy nem éri meg félre tenni. Ez viszont téves felfogás, mert minden pénz számít, és az a 10 százalék nem egy akkora összeg, hogy anélkül ne tudna megélni. A gazdagok 94 százaléka folyamatosan spórol, nem számít, hogy nagyon sok pénzük van, mindig tartalékolnak.

3. Szerencsejátékok
A szegény emberek 77 százaléka időszakosan, vagy rendszeresen lottózik, játékgépezik, mert így azt reméli, hogy gazdaggá válik. A gazdagok mindössze 6 százaléka szokta kipróbálni szerencséjét. Érdekes helyzet, hogy a szegények arra költenek pénzt, hogy még több pénzhez jussanak, míg a gazdagok inkább dolgoznak, új projekteket indítanak.

4. Második munkahely
A gazdagok 67 százaléka megtesz mindent, hogy növelje bevételeit, ezért gyakran második munkahelyet is vállalnak, hogy az egyik fizetésüket tartalékolhassák. A szegények csak 6 százaléknak van második munkahelye.

5. Költekezés
Ellentétben a szegényekkel, a gazdagok sosem költenek olyasmire pénzt, ami meghaladná a lehetőségeiket. A szegények hajlamosabbak drága mobiltelefont venni, pedig olcsóbb készülékekből is választhatnának. Legtöbbször kölcsönt vesznek fel, és két hónapig kenyéren és vízen élnek. A gazdag viszont addig nem vesz drága telefont, míg nem vágyik rá, de ha vesz is, csak akkor, ha más területeken nem kell spórolnia.

6. Olvasás
A gazdagok számára a könyvek nagyon fontosak, 79 százalékuk rendszeresen olvas szép-, vagy valamilyen speciális irodalmat. Ezzel szemben a szegények mindössze 11 százaléka olvas könyveket.

Additional Info

Read 2202 times

Ajánló

A leglátványosabb extrém sportok a világon

Az extrém sportokban az a jó, hogy bár sok bátorság kell hozzájuk, az is simán élvezeti…

Ez a 14 smink, még az ember életkedvét is elveszi

Oké, mi sem vagyunk szakértők, de azért mindennek van határa.Általában nem kell profi…

Az ujjával csak felcsavarja a tincseket. Nézd a csodálatos hullámokat!

A legegyszerűbb hullámosítási technika, amihez semmilyen segédeszköz nem kell! Ha unod az…

Miért sétáltatja pórázon a gyerekét? Ez az apa elmagyarázza.

Minden szülő gondolt már arra, hogy bár pórázt adhatna a kisgyerekére, de csak kevesek…

Híres apukák imádni való gyermekeikkel.

Egy büszke apukánál nincs szívet melengetőbb látvány, hát ha még híres…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!