Sidebar

péntek, 12 május 2017 19:47

8 tipp, ha a gyermeked nem akar enni

Rate this item
(0 votes)

Minden anya tudja, hogy gyermeke fejlődéséhez elengedhetetlen az egészséges, és sokoldalú táplálkozás. De hiába minden íratlan szabály, hogy mennyire egészséges és laktató az a valami, amit anya ad, a gyermek sokszor az ételt undorítónak tartja, és esze ágában sincs megenni.


Általában, ha a gyerek nem akarja megenni a répafőzeléket (khmm..), akkor a szülő el kezdi „zsarolni” őt, hogy „nem kapsz akkor csokoládét, meg ezt és azt…”.
Legújabb kutatások szerint ez a módszer egyre kevésbé hoz eredményt, de szerencsére van néhány egyéb stratégia, amit a szülők be tudnak vetni:

1. Hagyd, hogy a gyermeked segítsen elkészíteni az ételt. A 2-3 éves korú gyermekek rettentően élvezni tudják, hogy rendetlenség van a konyhában az ételek készítése közben, és ha ez így van, akkor hagyjuk, hogy így vegyenek részt benne.

2. A gyermeket hagyni kell, hogy elkalandozzon evés közben valami más, érdekes dolog felé, és ekkor esély van arra, hogy néhány falat lecsúszik, anélkül hogy tudatosan átgondolta volna azt előtte.

3. Ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy egyen akkor és ott, ha fáradt. Hagyjuk kicsit pihenni majd azután kínáljunk neki ételt.

4. Ha makacsul elutasítja az ennivalót, akkor vegyük el a szeme elől az asztalról. Így nem érzi az ételt közvetlen „fenyegetettségnek”, és hajlamosabb belekezdeni.

5. Próbáld úgy elkészíteni az ételt, hogy az látványában térjen el a megszokottól. Pl. a zöldségek legyenek más alakban feltálalva, és a gyerek nagyobb eséllyel fog érdeklődést mutatni irányukba.

6. Ha a gyermek nem akarja megenni a répát, vagy brokkolit, ne ajánljunk fel jutalmul valamit neki, mert így könnyen megtanulja, hogyan tudja anyát manipulálni.

7. Anyaként legyünk mindig kitartóak és következetesek. Csak így érhetjük el a kívánt célt. Nagy türelemre van szükség, de megéri.

8. Végezetül az étkezéskor vigyünk bele egy kis mókát a történetbe. Ez nem azt jelenti, hogy pakoljuk tele az asztalt játékokkal, hanem ezt az időt töltsük meg zenével, mesékkel, énekkel, és szeretetteljes kapcsolattal a gyermekünk és köztünk. Még az is lehet, hogy jutalmul, azon kívül, hogy enni fog a gyermeked, még sok puszit is fog adni neked, amivel a napodat igazán varázslatosabbá fogja tenni.

zzzzz ef308

Additional Info

Read 1394 times

Ajánló

Reggeli rossz szokások, ami miatt meghízol

Nagyon nem mindegy, hogyan kezdjük a napunkat. A reggel a legfontosabb időszak, emiatt…

Egyenesen az utcáról egy kis divatbemutató

Nem kell többet magazinokat lapoznod, hogy megtudd mi is most a divat. Mi megmutatjuk…

5 jel, arra ,hogy a férfi szerelmes és komoly kapcsolatot tervez

Megismertél egy jóképű férfit és már pár randi után úgy érzed, hogy egész közel került a…

Az új divatörület. Szeplőtetoválás. Hát hová máshová....Galéria

Valaha nézett már tükörbe, és gondolkozott azon: "Hé, szerinted jól állna nekem egy…

Ez a majom a közönséget bámulja és amit azután kitalál az hihetetlen

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy jó vagy rossz ötlet-e az állatkert.…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!