Sidebar

csütörtök, 27 április 2017 18:43

10 mindennapi szokás, ezektől gyorsabban öregszel

Rate this item
(0 votes)

Idősebbnek tűnsz, mint a korod? A genetika mellett sok olyan tényező is van, amely hozzájárul az érzékelt életkorodhoz.


Szeretnénk megosztani 10 olyan szokást, amelyen változtatnod kell, hogy fiatalabb legyél, botox vagy kozmetikai sebészet nélkül. Ne felejtsd el, hogy soha nem késő elindulni, hogy változtass az életmódodon.

1. Alacsony zsírtartalmú étrend

sd20 18f43


A ráncok elkerülése érdekében elengedhetetlen az omega-3 zsírsavak fogyasztása, amely segít a bőr rugalmasságán és simaságán. Egy nagyon alacsony zsírtartalmú táplálék megfoszt bennünket ezektől az összetevőktől, ami a bőr idő előtti öregedését okozza.

2. Kortyolás szívószálon keresztül

sd19 e15d5


Amikor italokat kortyolsz a szívószállal, az ajkadat “erszényesre” kell vinni, ami ráncokat okozhat a száj körül. Ugyanez vonatkozik a dohányzásra is. Próbáld közvetlenül az üvegből fogyasztani, és ha dohányos vagy, próbáld abbahagyni. Ez hosszú és kemény folyamat lehet, de a dohányzásról való leszokásnak óriási előnyei vannak.

3. Alvás az oldaladon

sd18 40443


Ha az oldaladon alszol, az arcod a párnán van és ez növeli az arcon és az állon a ráncokat. A szakértők azt mondják, hogy a háton alvás a legjobb helyzet az alváshoz, hogy fiatal, friss és kipihentet legyél.

4. Rossz testtartás

sd17 8cb8f


A rossz testtartás a gerincre rossz hatással van, és ennek következtében az izmok és a csontok feszülnek. Ezek a károk fájdalmat és fáradtságot eredményeznek, és gyakran deformitást okozhatnak.

5. Védelem a nap ellen csak nyaraláskor

sd16 31168


Az idő előtti bőröregedés fő oka az ultraibolya sugárzás túlexponálása. Ahhoz, hogy megvédjük magunkat a nap kemény hatásaitól, fontos, hogy a fény ellen akkor is védekezni kell, amikor felhős, mert a felhők csak az UV-sugárzás 20% -át blokkolják.

6. Túlságosan magas hőmérsékleten fűtés

sd15 89abd


A mesterséges fűtés túlzott használata szárazzá teszi a beltéri levegőt. A bőröd és a hajad is szárítja, és ennek eredményeképpen több ránc keletkezik. Próbáld meg alacsonyabb hőmérsékleten tartani a házat.

7. Mondj nemet a cukorra

sd14 a4c74


Mindannyian tudjuk, hogy a cukor árt nekünk, de persze néha muszáj kényeztetnünk magunkat, ha édes szájúak vagyunk.

8. Túl sok TV nézés

sd13 6447e


Egy tanulmány megállapította, hogy minden óra eltöltött TV-nézés várhatóan 22 perccel rövidíti meg az életünket. A szakértők azt javasolják, hogy akár a kanapén vagy az asztalnál ülünk, fél óra múlva keljünk fel, és járkáljunk.

9. Alváshiány

s2 53912


A felnőtteknek legalább 7 órát kell aludniuk minden éjjel. A kevés alvás nemcsak fáradtságot eredményez, hanem lerövidíti az életét. A szakértők azt javasolják, hogy korábban feküdjünk le, ha fáradtak vagyunk.

10. Stressz

sd1 db39d


Számos tanulmány kimutatta, hogy a krónikus stressz komoly károkat okoz a sejtekben, ami felgyorsíthatja az öregedési folyamatot.

Additional Info

Read 3546 times

Ajánló

6 legdurvább testi rendellenességgel élő híresség, hát senki sem tökéletes

Ezekről a testi hibákról még biztos vagyok benne, hogy nem…

Női logika egy párkapcsolatban…

Lányok, ne csak azzal foglalkozzatok, hogy a férfiak hogy bánnak veletek, hanem igenis…

Nem mindennapi – Tetovált halat fogtak ki a tengerből

A Fülöp-szigeteken kifogtak egy hatalmas halat, ami úgy néz ki, mintha tetovált lenne. Az…

A tanári kar fuldoklott a nevetéstől.Dolgozat a női mellről.

El tudom képzelni a tanár arcát, amikor ezt elolvasta! Ilyenkor az egész tanáriban…

Saját kezét darálta le az élő adásban Gordon Ramsay!

Sokkoló látvány volt a véres koktél az biztos! Csak akkor nézd meg, ha bírod az…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!