Sidebar

szerda, 26 április 2017 17:52

Nézze meg, Ön melyik típusba tartozik!Ésszel, szívvel vagy vággyal szeret?

Rate this item
(0 votes)

Nem érti vagy épp’ irigyli a szerelmes költők szavait? Komolytalannak tartja a romantikus vígjátékhősök párkapcsolatát? Igaza lehet, s nekik is: John Alan Lee kanadai kutató szerint ugyanis hatféle módon élhető meg a szerelem.


Szerelem első látásra
Erósz


Elemi erejű testi-lelki vonzalom, a lehető legmagasabb hőfokon. Az intenzív szexuális élményekkel teli szerelem megélése irigylésre méltónak tűnhet, ám az ezzel járó monogámia sokszor sajnos csak addig tart, amíg az érzések magas hőfokon égnek. Ha alábbhagy a tűz, jöhet valaki más, aki képes a szerelemben a szerelmet szeretőt újra lángra lobbantani.


Flörtölve él
Ludus


Ha nincs velem, akit szeretek, azt szeretem, aki velem van – szól a zenészmondás, amely tökéletesen leírja a játékos-flörtölős, az elköteleződést kerülgető szerelmest. Az ilyen ember számára a szerelem a szórakozás egy fajtája: túl intim helyzetekben gyakran szoronghat, a hűtlenséget pedig mintha egyenesen neki találták volna ki.


Végtelen kötődés
Mánia


Akinél a szerelem függőség, arra hatalmas érzelmi hullámhegyek és -völgyek várnak. A másik visszaigazoló érzelmei megnyugtatóan hatnak rá, ám elég egy kis bizonytalanság, s a birtoklási vággyal együtt nyomban felütheti a fejét a féltékenység. Veszekedésekkel teli, kifejezetten nehéz kapcsolat jellemzi.


Racionális választás
Pragma


Vakmerő és naiv szenvedélyek helyett racionális gondolkodás, kiszámítható, hosszú távú kapcsolat jellemzi ezt a fajta kényelmes, mérlegelő szerelmet. Az ilyen típust a közös célok és az együttműködés éltetik, a szexuális életről pedig úgy tartja: kielégítő lehet, ha mindketten dolgoznak rajta.


Önzetlenül a másikért
Agapé


Szerelem, elfogadás, gondoskodás: az ilyen szerelmes inkább ad, mint kér. Elnéző, türelmes, hűsége meg­kérdőjelezhetetlen. Szenvedély helyett elköteleződés hajtja, minden pluszért hálás.


Elmélyülő kapcsolat
Storge


Kölcsönös szimpátián alapuló kapcsolat, amelynél barátságból születik a szerelem. A szexnél is fontosabb benne az emberi kötődés, tartós, hosszú távú kapcsolat alapja lehet, amelyre nem jellemző a féltékenység.

ttt 185be


RAGASZKODOM AZ IGAZIHOZ!
Voksán Virág lemezlovas azt mondja, nyolcvan százalékban jellemző rá a mánia meghatározása, igaz, kevés veszekedéssel.
– Ragaszkodom az igazihoz, ahogy az igazi is ragaszkodik hozzám. Szívesen viselkedem tükörként egy párkapcsolatban: magam is azt adom, amit kapok. Ám ha valaki menni akar, akkor menjen, szükség esetén tolok is rajta egyet, vagy elüldözöm.

Additional Info

Read 1330 times

Ajánló

40 lázadó tinádzser, aki idővel kinőtte ezt a kort......és mi lett belőle?!

40 tökéletes kép, ami megmutatja, hogy a lázadó tinédzser kor elmúlik lassan. Bár azért…

Melyik hírességgel vagy egyforma magasságú?

Minden hollywoodi nagyágyú 178 vagy 183 cm??A filmek gyakran szándékosan festenek téves…

Furcsa "fogyatékossággal" él együtt a TV2 sztárja: Adásban jelentette be! Különleges vallomást tett

Mádai Viviennek néggyel több foga van, mint másoknak, és erről A Nagy Duett élő adásában…

Nem fogod el hinni azt, hogy kivel randizik Brad Pitt!

Új sztárpár van születőben? Lehetséges, hogy Brad Pitt túl van a nehezén? Úgy látszik,…

Állítom, hogy smink nélkül Te sem ismernél rá Lady Gagára!

Egy igazán különleges, mi több merész képet hozott nyilvánosságra magáról Lady Gaga saját…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!