Sidebar

vasárnap, 11 június 2017 19:54

NE HORDJ FLIP-FLOP PAPUCSOT!- REJTETT VESZÉLY

Rate this item
(0 votes)

Amint egy kissé melegebb lesz, a flip-flopok előkerülnek a szekrények mélyéről. Kétség sem férhet hozzá, a legkényelmesebb nyári viseletek közé tartoznak. Hogy veszélyei is vannak a flip-flop papucsnak, valószínűleg senki sem gondolná. Pedig vannak és erről az orvosok sokat tudnak mesélni. Az ő véleményük szerint soha nem szabadna többé ilyen lábbelit viselnünk.

Meglehetősen ingataggá teheti a lépést, könnyen előre is bukhatunk benne. Mivel a bokánkat közben semmi sem támasztja, szét is mehet, ha éveken át flip-flop papucsot hordunk. Ne feledkezzünk meg egy másik problémáról, amit szintén ez a papucs okoz: a csúnya kalapácsujjakról. Mivel semmiféle beépített támasztékkal a lábbeli nem rendelkezik, a lábujjhegyeknek kell felemelkedni és megtartani a papucsot a lábfejen minden egyes lépéskor. Ha csak egy órát sétálunk benne, azzal 5000 lépéssel közelebb kerülünk a kalapácsujjhoz.

Hiszed vagy sem, a flip-flop papucs staphylococcus fertőzést is okozhat. Ez a laza lábbeli mágnesként vonzza a baktériumokat, amelyek tapadnak a gumi talphoz. Az E-coli, a széklet baktériumok és más kórokozók, melyekkel a papucs talpa az utcán találkozik, mint a papucs belső felén köthetnek ki.

 

6666 9e490


Egy teszt során kimutatták, hogy a flip-flop egy napi viselése során 18.000 baktériumot lehet összeszedni. Gondolj bele, ebből a több ezerből már egy is elég ahhoz, hogy beteg legyél! Ha a staphylococcus baktérium bejut egy, a lábunkon lévő apró sérülésbe, nagyon kellemetlen dolgokat okozhat, mi több, akár halált is!

A kísérlet során olyan baktériumokat is találtak a papucson, melyek normál esetben a szájüregben élnek. Ez azzal magyarázható, hogy az emberek köpködnek az utcán, amibe aztán papuccsal belelépünk. Mi van, ha az illető beteg volt?!

22222 6d18f


Egyéb érvek a flip-flop papucs viselése ellen:


a bütyök még rosszabbá válhat tőle
mérgező anyagokból gyártják
a vékony pánt a lábujjak között szörnyű hólyagokat tud okozni
mivel benne a lábunk jóval nagyobb erővel csapódik a talajhoz, tönkreteheti a sarkakat
rosszat tesz a testtartásnak
lúdtalpasoknak nem ajánlott, mivel nincs benne semmi, ami alátámaszthatná a talp boltozatot, derékfájást és csípőfájdalmat is okozhat
A videóból még többet megtudhatsz a filp-flop viselés veszélyeiről!


 

Additional Info

Read 7423 times

Ajánló

Élő adásban babrálta a körmét a műsorvezető és a pillanat, amikor le is esett neki

Hétvégi adás az ausztrál tévében: az ABC Australia hírolvasóját akkor kapcsolták a…

Öregedést gátló gyógyszer? Igen is létezik!

A tudósok szerint az új felfedezéssel búcsúzhatunk az öregedés tényétől! Bár még csak…

Egy csomó jel , hogy egymásnak vagytok teremtve

Ha ez a tíz ismérv jellemző rátok, akkor van egy jó hírünk: hacsak egyikőtök nem művel…

Ámulatba ejtő rajz, ahol a Rubik kocka életre kel! Ez nem mindennapi a látvány !

Úgy tűnik a Rubik kocka mindent hódít. Hisz már olyan rajzokat is készítenek ahol szó…

10 NEM KEDVELT HÁZIMUNKA VÁLASSZ KÖZÜLÜK ÉS TUDJ MEG TÖBBET A JELLEMEDRŐL!

A teendők listáján mindig van meghatározott sorrend: általában mindig a legrosszabbat…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!