Sidebar

péntek, 02 június 2017 19:44

Miért ne távolítsd el az intim szőrzeted?

Rate this item
(0 votes)

A szeméremszőrzet eltávolítása ma már nem meglepő, mitöbb hozzá tartozik mindennapi tisztálkodásunkhoz. Rengeteg időt töltünk testszőrzeteink megszabadulásával, leggyakrabban az arc, hónalj, láb, szemöldök, ágyék körüli területek, férfiaknál sokszor a mellkas és a hát szőrzeteivel együtt.

Szociológiai elméletek azt sugallják, hogy köze van a kulturális trendekhez. Valójában ez csak egy szokás, ami divattá vált, viszont több oka is van, hogy higiéniai szempontból nem javasolt.
Ezeket az okokat most eláruljuk.

szeméremszőrzet feromonokat tartalmaz melynek nagy szerepe van a párválasztásban, csábításban, növelik vonzerőnket, szexuálisan stimulálják partnerünket.
a leborotvált ágyékrészen, a mikrosérült területen, könnyebben alakulnak ki gyulladások, vírusos fertőzések és szemölcsök, melyek viszketéssel, kipirosodással járnak, bár ettől függetlenül ártalmatlanok.
szőrtelenített területen a szőrtüszőkbe könnyebben juthatnak be a baktériumok pl. nem megfelelően szellőzött vagy műszálas alsónemű jó táptalaja lehet, elszaporodhatnak, tályogok, gombás fertőzések is kialakulhatnak, melyek antibiotikus kezelést igénylenek.

 

frf 5901b


a szeméremszőrzet illetve más testszőrzetünk is, segít szabályozni a testünk hőmérsékletét Eltávolításával kiküszöböljük a szervezet azon képességét, hogy saját magát hűtse. Minden szőrtüszőben faggyúmirigy van mely olajat tartalmaz, ennek párolgásával természetes módon hűti testünket és egyfajta védőmechanizmust lát el.


a szőrtelenített területek ki vannak téve a feldörzsölődésnek, bőrirritációknak melyek égő érzéshez, sebekhez, fertőzésekhez vezethetnek.
Érdemes tehát végig gondolni melyik testrészünket milyen mértékben szőrtelenítsünk. Ahhoz milyen eszközt használjunk. A borotvát pl. a fogkeféhez hasonlóan sűrűn kell cserélni, megelőzve a baktériumok elszaporodását.

Additional Info

Read 8365 times

Ajánló

11 álomkép, amely fontos üzenetet jelentenek! Ne hagyd figyelmen kívül!

Egyes emberek úgy vélik, hogy az álmok titkos jelentést hordoznak magukban, amelyeket ha…

Hajléktalan lett a volt X-Faktoros!

Petics Kristóf sikeresen vette az akadályokat az X-Faktor elődöntőjében, majd verekedésbe…

Láttad Te is az új reakciógombot? Megfogsz hatódni, ha megtudod, mi az igazi oka és jelentése

Aki csütörtök délután óta egy kicsit is figyelmesebben nézegette a Facebookot, jó…

Ezekről az április 1-i szívatásokról hallottunk

Lehet találsz őrült ötleteket jövőre egy kis ''baráti''…

Minden csillagjegyet egy szellem kísér végig életében. A Tied melyik? Meg fogsz döbbenni, ha elolvasod!

Néha úgy érzed, nincs tovább? Minden összedőlt, nincs kiút? Ilyenkor mégis megragad egy…

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!